Návrh plechových součástí: osm rychlých tipů pro produktivnější práci

Technický dokument

Návrh plechových součástí: osm rychlých tipů pro produktivnější práci

Návrhy plechových součástí s sebou přináší řadu jedinečných problémů. I když se součásti obvykle navrhují ve složeném stavu, začíná se obvykle s rozvinutým tvarem. Z toho důvodu je vyrobitelnost klíčovým aspektem všech prvků tvořících výslednou součást. K tomu přidejte nutnost znát tloušťku materiálu, výštipy ohybů a rohů, prvky pokosové deformace a kritické rozměry (vnitřní nebo vnější) a hned je zřejmé, kde mohou nastat problémy.

Tento technický dokument obsahuje osm tipů pro lepší návrhy, vyšší produktivitu a přesnější, snadnější a rychlejší práci s plechovými součástmi.

Jak pomocí osmi způsobů zlepšit návrhy plechových součástí?

Využijte plného potenciálu CAD řešení při práci s plechovými součástmi a využijte technik, díky kterým:
• Ušetříte čas a vyhnete se duplicitám v návrhu plechové součásti
• Správně vypočítáte ohyby
• Vytvoříte rozviny plechových součástí připravené pro výrobu
• Snížíte počet prvků
• Zvýšíte svou rychlost a flexibilitu
• A mnohem víc…

Technologie plechových součástí v Solid Edge
Správné techniky vám mohou pomoci zefektivnit práci, je to však pouze polovina úspěchu. Když uvážíte složitost návrhů plechových součástí, rychle zjistíte, že k dosažení vysoké produktivity a kvality jsou zapotřebí velmi specializované nástroje.

Solid Edge disponuje prostředím pro plechové součásti, ve kterém využijete speciálně navržené metody synchronního modelování pro plechové součásti. Na rozdíl od obecných CAD nástrojů nabízí Solid Edge funkce speciálně pro plechové součásti, například otisk, prolis, prolis s vyříznutím, žlábek, profilovaný ohyb, přímé ohyby či gravírování. Díky integrovaným funkcím analýzy, NC programování a dalších operací Solid Edge navíc pomáhá zkracovat dobu návrhu, zlepšovat kvalitu a snižovat náklady.

Tipy pro návrh plechových součástí
Pro stažení vyplňte formulář níže.

Přihlašujete se k odběru k e-mailů společnosti Siemens Digital Industries Software poprvé? Potvrďte prosím správnost emailové adresy a svůj souhlas v e-mailu který obdržíte