Fresh IT konference

Program

09.00 – 09.50 Copilot-ready organizace – cesta k AI v Microsoft 365 / Vladimír Hruban a Luděk Suk
09.50 – 10.40 Technologické slabiny jazykových modelů AI / Tomáš Rosa
10.40 – 11.00 Přestávka
11.00 – 11.50 Python a uživatelská rozhraní aneb skriptem to končit nemusí / Tomáš Fidler
11.50 – 12.40 OpenAI chat do vašich aplikací / Robert Haken
12.40 – 13.40 Oběd
13.40 – 14.30 Customizace PowerBI výstupů / Alexandr Vasilenko
14.30 – 15.20 7 věcí o Power Platformě, které bych poradil svému mladšímu já / Tomáš Prokop
15.20 – 15.30 Přestávka
15.30 – 16.20 Virus, který vám ukradne hesla nebo vás bude špehovat skrze kameru / Daniel Hejda
16.20 – 17.10 Jak testovat po(vy)užitelnost umělé inteligence / Roman Nedzelsky

0
dní
0
hodin
0
minut
0
sekund

Řečníci a přednášky

Luděk Suk

Microsoft, technický specialista Microsoft 365

Přednáška: Copilot-ready organizace – cesta k AI v Microsoft 365

Organizace, která nepoužívá nebo neuvažuje používání generativní AI pro zvýšení produktivity, jako by už nebyla relevantní. Pro organizace, které používají Microsoft 365 je nyní logickým krokem Copilot pro Microsoft 365, který už je k dispozici všem organizacím. Vznikají tak ale důležité otázky z pohledu IT připravenosti a bezpečnosti. Je pro naši organizaci Copilot užitečný? A jak se na Copilota nachystat z pohledu bezpečnosti, souladu s předpisy a nastavení v Microsoft 365? Na to si odpovíme s řečníky přímo z Microsoftu.

Luděk Suk

Luděk Suk má více než 25 let zkušeností v IT a kybernetické bezpečnosti. Své znalosti využívá na pozici technického specialisty v Microsoftu, zaměřující se na bezpečnost dat a řešení SIEM pro enterprise zákazníky. Má silné zkušenosti v architektuře a inženýrství bezpečnosti cloudu, navrhování řešení pro bezpečnostní operační centra a MSSP. Ve své současné roli využívá své odborné znalosti v produktech Microsoft Purview, jako jsou Ochrana Informací, Prevence Ztráty Dat (DLP), Správa Vnitřního Rizika a Správce Shody, k poskytování předprodejní technické podpory a poradenství podnikovým zákazníkům. Také pracuje s Microsoft Sentinel, aby pomohl zákazníkům dosáhnout viditelnosti, detekce a reakce napříč jejich hybridními prostředími. Je vášnivý v poskytování inovativních a účinných řešení kybernetické bezpečnosti, která umožňují zákazníkům chránit jejich data, aktiva a reputaci.

Vladimír Hruban

Microsoft, produktový manažer Microsoft 365

Přednáška: Copilot-ready organizace – cesta k AI v Microsoft 365

Organizace, která nepoužívá nebo neuvažuje používání generativní AI pro zvýšení produktivity, jako by už nebyla relevantní. Pro organizace, které používají Microsoft 365 je nyní logickým krokem Copilot pro Microsoft 365, který už je k dispozici všem organizacím. Vznikají tak ale důležité otázky z pohledu IT připravenosti a bezpečnosti. Je pro naši organizaci Copilot užitečný? A jak se na Copilota nachystat z pohledu bezpečnosti, souladu s předpisy a nastavení v Microsoft 365? Na to si odpovíme s řečníky přímo z Microsoftu.

Vladimír Hruban

Vladimír má v Microsoftu na starosti oblast digitální transformace produktivity, spolupráce a bezpečnosti – produkty Microsoft 365. Těm se věnuje z pozice oddělení Marketing & Operations, kde má na starosti produktový marketing a business management. Momentálně se věnuje primárně oblasti vlivu digitální kultury na zaměstnaneckou zkušenost, ale také oblasti umělé inteligence a jejího vlivu na oblast demokratizace technologií a každodenní produktivity.

Tomáš Rosa

Hlavní kryptolog kompetenčního centra pro kryptologii a biometrii skupiny Raiffeisen Bank International

Přednáška: Technologické slabiny jazykových modelů AI

Mluví-li se v souvislosti s jazykovými modely na bázi umělé inteligence dnes vůbec o nějakých "ale", pak je to zejména o možnostech zneužití těchto nástrojů ke konstrukci nápaditějších podvodů v oblasti sociálního inženýrství. Poněkud stranou jsou přitom útoky na tyto mechanismy a modely jako takové. A na ty se Tomáš zaměří právě zde. V centru pozornosti budou slabiny technologie LLM (Large Language Model) plynoucí z její podstaty, kterou je stochastický vícejazyčný matematický model, natrénovaný na rozsáhlé množině, zejména internetových, dat. Řeč bude především o technikách prompt injection, o způsobech a důsledcích takzvaného ukradení modelu a v neposlední řadě i o technice označované jako otrávení modelu.

Tomáš Rosa

Vystudoval FEL ČVUT v Praze v kombinaci s MFF UK v Praze, je doktorem v oboru kryptologie s Cenou rektora ČVUT za rok 2004. Věnuje se matematicko-fyzikálním metodám počítačové bezpečnosti, speciálně rádiovým aplikacím a fyzikálním výpočetním modelům. Pomohl zlepšit několik celosvětových standardů, konkrétně protokol TLS, platební schéma EMV, bezdrátovou platformu Bluetooth a systémy GNSS. Je vedoucím architektem matematické bezpečnosti kompetenčního centra pro kryptologii a biometrii skupiny Raiffeisen Bank International.

Daniel Hejda

Spoluzakladatel Cyber Rangers, Microsoft MVP, MCSE

Přednáška: Virus, který vám ukradne hesla nebo vás bude špehovat skrze kameru

V rámci přednášky vám Daniel vysvětlí, jak funguje infostealer malware, který vykrádá přístupy k vaší identitě, obchází více faktorové zabezpečení nebo vás špehuje pomocí kamery připojené k počítači nebo do telefonu. Na přednášce vám ukáže závažnost této hrozby, ale také vám popíše, jak těžké může být odhalení a jak se útočníci chrání proti vyšetřovatelům. V závěru přednášky odhalí, jak jsou ohrožené zejména vaše děti, které tento typ viru instalují dobrovolně do počítačů, ke kterým mají přístup. A jak se zneužívají doplňky do internetových prohlížečů v kontextu nástrojů pro vykrádání dat z prohlížeče.

Daniel Hejda

Spoluzakladatel Cyber Rangers Daniel Hejda je red teamer, výzkumník, sociální inženýr a bezpečnostní konzultant s více jak 15 lety praxe v oblasti IT technologií a 5 let v oblasti technologií OT. V rámci své činnosti se zabývá nejen audity, poradenstvím a testováním, ale také přednášením na předních českých konferencích. Mezi hlavní činnosti v oblasti bezpečnosti patří penetrační testování, sociální inženýrství, zpravodajská činnost a výzkum kybernetických útoků nejen státem sponzorovaných skupin (APT).

Tomáš Prokop

Spoluzakladatel NETWORG CZ s.r.o., Microsoft MVP pro Microsoft Business Applications a Power Platform

Přednáška: 7 věcí o Power Platformě, které bych poradil svému mladšímu já

Tomáš se podělí o zkušenosti s vývojem malých aplikací i transformativních řešení. Seznámí nás s konkrétními klientskými zkušenostmi s Power Apps i Power BI. Nabídne užitečné poznatky pro manažery, kteří mají v plánu maximalizovat potenciál Power Platformy ve svých organizacích (nebo už na tom pracují).

Tomáš Prokop

Tomáš je držitelem ocenění Microsoft MVP v kategorii Business Applications a spoluzakladatelem společnosti NETWORG. Jako zakládající člen pravidelně organizuje a přednáší v rámci české a slovenské Power Platform User Group. Díky zkušenostem z mnoha projektů vývoje složitých informačních systémů vnáší do tématu low-code pohled programátora a zkušenosti z praktického využití v rámci reálných scénářů. Specializuje se na Microsoft Dataverse, optimalizaci aplikací, governance a ALM. Nejčastěji zaměřuje své odborné přednášky pro vývojáře a IT správce na správné pochopení příležitostí a rizik různých přístupů.

Robert Haken

Zakladatel HAVIT, Software & Cloud Architect, Microsoft MVPpro Development Technologies

Přednáška: OpenAI chat do vašich aplikací

Přijďte se podívat, jak funguje OpenAI chat a jak přidat pomocí Azure OpenAI Service chatbota do vlastní aplikace. Jak takového chatbota naučit čerstvé znalosti? Jak ho omezit na určité téma? Live demo přípravy in-app chatu.

Robert Haken

Vášnivý vývojář, přednášející, blogger, mentor a leader - stále ochotný pomáhat ostatním tvořit lepší aplikace. V roce 1997 založil společnost HAVIT, aby se mohl věnovat krásám programování a nemusel se zodpovídat nikomu, kdo by dával přednost polovičatým řešením. Aktuálně pracuje v HAVITu jako software & cloud architect se zaměřením na ASP.NET, .NET internals a Azure. Směřuje HAVIT k modelu svobodné a odpovědné firmy. Vystudoval výpočetní techniku na ČVUT FEL + podnikovou ekonomiku, management a právo na VŠE Praha. Od roku 2006 je držitelem ocenění Microsoft Most Valuable Professional pro vývojářskou oblast.

Roman Nedzelsky

DHL, Principal consultant automatizace a umělé inteligence

Přednáška: Jak testovat po(vy)užitelnost umělé inteligence

Jaké jsou možnosti testování umělé inteligence? Může testovat umělá inteligence samu sebe? Jak se poprat s konkrétním názvoslovím ve společnosti, jak s uživatelskými omezeními, jak omezeními dat v rámci jednotlivých zemí a data protection? Na všechny otázky nám odpoví Roman v jeho přednášce zaměřené na téma AI a testování, proložené příklady konkrétního použití.

Roman Nedzelsky

Roman aktuálně vede tým vývojářů, zaměřujících se na portálová řešení, řešení v oblasti AI-ML a integrace interních systémů. Jeho dlouhodobou vášní je automatizace se zaměřením na produkty společnosti Microsoft. Mezi jeho specializace patří produkty SharePoint, Project Server, Azure, nebo Office 365.

Alexandr Vasilenko

OKškolení, Microsoft instruktor, MCT, MCA

Přednáška: Customizace PowerBI výstupů

Power BI je prima nástroj na zpracování a prezentaci dat. Je možné jej rozšiřovat pomocí dostupných prvků v online katalogu. Co když ale potřebujeme víc?

Alexandr Vasilenko

Alexandr Vasilenko je certifikovaný lektor aplikací Microsoft Office, kurzů Microsoft Power Platform a Microsoft Azure s mnohaletou zkušeností. Jeho hlavní zaměření je analýza dat a automatizace procesů. Sám o sobě říká: „Nesnáším opakovat stále to samé, vždy zdůrazňuji aktuální znalosti a snažím se je předávat studentům způsobem, který jim usnadní pochopení problémů. Ve své výuce kladu důraz na dvoustrannou komunikaci a praktické demonstrace.“

Tomáš Fidler

OKškolení, Cisco instruktor, CCNA, CCNP, CCIP, RHCE, CCSI

Přednáška: Python a uživatelská rozhraní aneb skriptem to končit nemusí

Python není jenom skriptovací jazyk, kde řekneme počítači postup a on to vykoná. Tomáš nám představí svou cestou od skriptu k programu s uživatelským rozhraním. Ukáže, jak lehce vybavit kód vlastním rozhraním. Protože je to cesta rychlá, rovnou zkusíme stejný kód vybavit rozhraním příkazového řádku, grafickým okenním rozhraním a webovým rozhraním.

Tomáš Fidler

Tomáš Fidler je lektorem tělem i duší. Sítím se věnoval již jako odborný asistent na Univerzitě Pardubice. V OKsystem a.s. se zabývá kromě směrovaných sítí také architekturou a návrhy topologií sítí, administrací Cisco zařízení a VoIP. S Tomášem se můžete potkat na autorizovaných školeních Cisco zaměřených na počítačové sítě a hlasové služby nebo při konzultacích pro naše zákazníky.

O konferenci

Konferenci Fresh IT pořádá OKškolení, školicí centrum společnosti OKsystem. Jak sám název napovídá, přináší nové trendy a nejdůležitější změny v oblasti informačních technologií. Stále oblíbenějším tématem se stává bezpečnost a umělá inteligence. Na konferenci nemůže chybět ani téma sítí, či prezentace dat pomocí nástrojů Power BI.

Konference Fresh IT je určena všem IT profesionálům, administrátorům, databázovým a síťovým specialistům, či vývojářům. Přednášející na Fresh IT patří mezi přední IT odborníky v České republice. Buďte u toho s námi.

Registrujte se na Fresh IT!

1. vlna do 31. 1. 2024
2 900 Kč

2. vlna do 29. 2. 2024
3 900 Kč

3. vlna od 1. 3. 2024
4 490 Kč

Přijďte po konferenci na školení
vstupné vám odečteme z ceny kurzu.

Kapacita konference je naplněna.
Registrace už není možná.
Děkujeme za Vaši přízeň.

Minulý ročník Fresh IT ve znamení bezpečnosti

Ve čtvrtek 30. 3. 2023 se zaplnil konferenční sál IT odborníky z celé České republiky, kteří netrpělivě očekávali další ročník konference Fresh IT. Atmosféra napovídla, že se všichni opět rádi potkávají, doba karantén a online meetingů je konečně za námi. Během jednoho dne jsme stihli 8 přednášek a 2 workshopy. Povídali jsme si o hackerských skupinách, útocích na hardware, o bezpečnosti aplikací v kontejnerech. Do programu jsme zařadili i přednášku na téma umělé inteligence a vývojáře jistě zaujaly novinky ze světa .NET či Blazoru.

Celý tým OKškolení by rád poděkoval vám, pravidelným návštěvníkům, neboť již 3 týdny před akcí došla volná místa. Celková finální účast byla nejvyšší ze všech ročníků. Nejlépe hodnocená přednáška nebyla jedna, ale hned dvě: Elektronické útoky na počítačová rozhraní (Tomáš Rosa) a Aktivity hackerských skupin a jejich sofistikovanost (Daniel Hejda, Jan Marek).

Co jste o Fresh IT napsali do dotazníku vy:

Registrace